Obrazac za prijavu

A blog of all section with no images
Prvo školsko takmičenje učenika PDF Ispis E-mail
Urednik   
Ponedjeljak, 06 Mart 2017

U četvrtak, 02. marta, u Mješovitoj srednjoj školi Tuzla održano je prvo školsko takmičenja učenika koji pohađaju smjer kozmetički tehničar. Učenici su se takmičili u dvije tehnike: Nail art i Fantasy make up. Svojom kreativnošću i virtuoznim radom na modelima pokazali su stečena znanja ali i ljubav prema odabranom zanimanju. Komisija za izbor pobjednika je imala jako puno psla s obzirom da su učenici na svojim modelima pokazali izvanredna umijeća. U kategoriji "Fantasy make up" prvo mjesto dijelile su učenice drugog razreda: Bašić Adela i Jagić Gorana. Drugo mjesto pripalo je učenici trećeg razreda, Imamović Vernesi, dok je treće mjesto osvojila Baralić Dalida, učenica prvog razreda. U kategoriji "Nail art" najorginalnije kreacije pokazala je učenica trećeg razreda, Hadžimustafić Ajla i zasluženo ponijela titulu najboljeg. Drugo mjesto pripalo je učenici drugog razreda Mehmedović Ajli dok je treće mjesto osvojila učenica prvog razreda, Pavljašević Nikolina. Prijatelj i sponzor školskog takmičenja je Kozmetika Afrodita i Arena beauty salon koji su učenicima obezbijedili nagrade za osvojena prva tri mjest

a. Pohvale i čestitke upućujemo menadžmentu za organizaciju takmičenja, svim učesnicima i modelima održanog takmičenja, mentorima koji su pripremali učenike, ali i komisiji koja je od najboljih odabrala najuspješnije i najkreativnije. 

  

 

Zadnja Promjena ( Srijeda, 08 Mart 2017 )
 
Izvještaj o stručnom usavršavanju PDF Ispis E-mail
Urednik   
Srijeda, 22 Februar 2017

Dana 18.02.2017. u Tuzli učenika prvog u drugog razreda Mješovite srednje škole-smjer kozmetički tehničari: Amra Brkić, Dževada Zukanović, Adrijana Matanović, Samra Mušanović, Slađana Simeunović, Selkma Okanović, Mateja Pejić, Larisa Sarić, Erna Jusufović, Ajla Jašarević, Maida Memić, Amina Polić, Zerina Bradarić i Adela Bašić pod vodstvom profesorice Larise Sufi, prisustvovale su stručnom usavršavanju na temu "DETOKSIFACIJA LICA I TIJELA" kozmetike Afrodita.

Učenica naše škole osim stručno-teoretskog znanja imale su priliku i praktično primjeniti nove tehnike iz oblasti kozmeto-terapijskih procedura. Seminar su vodili emimenti stručnjaci kozmetike "Afrodita" iz Slovenije gospođa Marijana Stiplovšek i Mojca Hernaus.

Nakon završenog stručnog usavršavanja, učenicima i profesori bit će dodijeljene diplome za učešće.  

  

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Februar 2017 )
 
Sigurnost na internetu PDF Ispis E-mail
Urednik   
Utorak, 07 Februar 2017

7.2. u nasoj skoli je obiljezen dan sigurnog interneta. Na inicijativu Europske komisije već niz godina u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID). Tom prilikom brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacionog sektora promovišu sigurno i odgovorno korištenje interneta i informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Svake godine bira se slogan koji stavlja akcenat na određenu problematiku. Dan sigurnijeg interneta 2017 će se obilježiti pod sloganom „Ujedinjeni za bolji Internet“ dana 07. februara.

 

  

 

Zadnja Promjena ( Utorak, 14 Februar 2017 )
 
Sastanak Mreze Vijeca Ucenika TK PDF Ispis E-mail
Urednik   
Utorak, 31 Januar 2017

ČETVRTAK, 26.01. SA POČETKOM U 11H, U PROSTORIJAMA DOMA MLADIH ORGANIZACIJE ZA DJECU I MLADE "OSMIJEH ZA OSMIJEH", odrzan je sastanak mreze vijeca ucenika TK.

Mladi vijecnici su na ovom sastanku sumirali svoj rad iz prvog polugodista i isplanirali akcije i prezentacije za drugo polugodiste.

Zadnja Promjena ( Utorak, 14 Februar 2017 )
 
Mladi Eko Reporteri promovirani i u Tuzli PDF Ispis E-mail
Urednik   
Srijeda, 28 Decembar 2016

Nakon Sarajeva i Mostara u utorak 27.12. održana je u Tuzli u Gimnaziji Ismet Mujezinović i treća promotivna radionica novog programa u BiH pod nazivom “Mladi Eko Reporteri”. Na radionici je sudjelovalo 70 mladih i njihovih nastavnika iz različitih srednjih škola Tuzlanskog Kantona. Program Mladi Eko Reporteri koordinira Munja Inkubator sa svojom info platformom Hoću.ba u partnerstvu sa kompanijom EKOPAK – prvim ovlaštenim operaterom sistema upravljanja ambalažnim otpadom.

 Munja Inkubator sa info platformom HOĆU.ba otvorit će poziv za radove mladih prema međunarodnom formatu Programa Mladi Eko Reporteri do kraja januara 2017. godine.

Nakon otvorenog poziva mladi će imati dva mjeseca za pripremu svojih radova koji će moći biti u nekoj od tri kategorije:

  1. ČLANAK (do 1.000 riječi)
  2. FOTOGRAFIJA / FOTO ESEJ
  3. KRATKI VIDEO (do 3 minute)

Najbolji radovi bit će nagrađeni, te će imati mogućnost učešća i na međunarodnom takmičenju. Također, radovi će biti objavljeni i na vodećoj info platformi Hoću.ba koju je u ovoj godini posjetilo više od 300.000 osoba.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 28 Decembar 2016 )
 
Dan Volontera - Veterinari PDF Ispis E-mail
Urednik   
Ponedjeljak, 12 Decembar 2016

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 17. decembra 1985. godine Međunarodni dan volontera koji se od tada obilježava svakog 05. decembra u godini. Učenici Mješovite srednje škole iz Tuzle vrijedni su volonteri svakog decembra. Međutim, odazivaju se dobrovoljnim akcijama i tokom cijele godine – volonterizam je dio njihove svakodnevnice. Jedna od učenica volontera kaže: ''Kada volontiram osjećam se sretno i bogato. Iskreni osmijeh i zahvalnost na licu ljudi kojima pomažemo ne može se platiti novcem.''

Vrijednom volonterskom radu i druželjubivosti učenika mogle su posvjedočiti sve ustanove koje su učenici posjetili. Grupa učenika sastavljena od budućih veterinarskih tehničara posjetila je Mjesaonicu stocne hrane u Kalesiji.

 

 

Zadnja Promjena ( Utorak, 14 Februar 2017 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 10 od 37
RocketTheme Joomla Templates                                    Copyright © 2011 - Mješovita srednja škola Tuzla - by MicroTech Tuzla