Obrazac za prijavu

A blog of all section with no images
Posjeta ZOO Vrtu BINGO Sicki Brod PDF Ispis E-mail
Urednik   
Ponedjeljak, 28 Novembar 2016

Dana 23.11.2016. posjetili smo ZOO VRT Bingo Sicki Brod. Svrha posjete je bila sistematizacija zivotinja , zoohigijena, razmnozavanje i ishrana zivotinja.

Tokom ove posjete stekli smo znanja o ponasanju domacih i divljih zivotinja. 

Strucnu posjetu je predvodila dr.vet.med. Zakomac Tamara.

Razred koji je predvodila su ucenici JUMSS TUZLA veterinarski tehnicari , odjeljenja II1.

Izlet je odobrila direktorica skole Izeta Ikanovic dipl.ing.

 

Zadnja Promjena ( Utorak, 14 Februar 2017 )
 
Posjeta Skoli Za Djecu Sa Posebnim Potrebama PDF Ispis E-mail
Urednik   
Ponedjeljak, 28 Novembar 2016

Ucenici nase skole u suradnji sa menadzmentom su posjetili zavod za odgoj i obrazovanje  djece sa smetnjama u razvoju u Tuzli. Ucenici su ovu posjetu obiljezili radionicama i druzenjem sa djecom sa posebnim potrebama. Osim nase skole ucestvovale su Behram Begova medresa i Ugostiteljsko-Turisticka skola.

 

 

Zadnja Promjena ( Srijeda, 15 Februar 2017 )
 
Dan Drzavnosti 25.11.2016. PDF Ispis E-mail
Urednik   
Ponedjeljak, 28 Novembar 2016

Dana 24.11.(Cetvrtak) 2016.godine u nasoj skoli se odrzala priredba povodom Dana Drzavnosti Bosne i Hercogovine. Menadzment skole u suradnji sa vijecom ucenika je napravila nekoliko panoa koji govore o nasoj domovini , tekstovima nasih bosansko-hercegovackih pisaca i misljenjima poznatih licnosti o Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

 

Zadnja Promjena ( Srijeda, 22 Mart 2017 )
 
Međunarodni Dan Djeteta PDF Ispis E-mail
Urednik   
Utorak, 22 Novembar 2016

Generalna skupština UN – a, 20. novembra 1989. god. usvojila je Konvenciju o pravima djeteta i od tada u cijelom svijetu, 20.11.  se obilježava Međunarodnim danom dječijih prava. Njime se želi skrenuti pažnja na poštivanje prava maloljetnika kao i zaštita istih od zloupotrebe, nasilja i drugih oblika diskriminacije. Vijeće učenika naše škole je izradom panoa na temu „Prava i obaveze djeteta“ obilježilo 20. novembar i na taj način doprinijelo osviještavanju šire javnosti o pravima koje svako dijete ima. Aktivnostima se pridružio i prof. demokratije, Kadir Kljajić, koji je ČOZ organizovao u vidu panel diskusije na temu „Bolje razumijevanje i prihvaćanje sve djece“ Urađeni panoi su ukrasili hodnike naše škole i podsjećaju sve goste i prisutne  u školi na poštivanje dječijih prava.

 

 
Svjetski Dan Nepusaca PDF Ispis E-mail
Urednik   
Ponedjeljak, 21 Novembar 2016

17.11.2016. godine , ekoloska sekcija u nasoj skoli obiljezila je Svjetski Dan Nepusaca. U holu skole postavljen je pano na kojem su ucenici mogli da vide koliko je ustvari duhan (duhanske preradjevine) za zdravlje.

Dokazano je da duhan i njegovo aktivno ili pasivno udisanje u pluca cini drugi glavni uzrok umiranja u svijetu. Smatra se da ce pola od onih koji su danas redoviti pusaci vjerovatno zbog njega i umrijeti od posljedicnih bolesti uzrokovanih udisanjem dima iz okoline takozvanog "pasivnog pusenja".

Pedesetak sastojaka duhanskog dima dokazano je da imaju kancerogeno svojstva:

Izdvajamo samo neke tvari iz katrana: policiklicki aromatski ugljikovodici, uretan , polonij, naftilamin, vinilhlorid, itd.

Danasnjim danom obiljezavamo dan kada bi trebali osvijestiti svoje tijelo i duh i odluciti zastiti sebe, svoje zdravlje i zdravlje ostalih. Narocito je bitno biti uzor i dobar primjer mladima u osvjestavanju iznimno lose navike koja moze odvesti u preranu smrt.

  

Zadnja Promjena ( Srijeda, 15 Februar 2017 )
 
Dan Srednjoskolaca 17.11.2016. PDF Ispis E-mail
Urednik   
Ponedjeljak, 21 Novembar 2016

Mreža Vijeća učenika TK  i Asocijacija srednjoškolaca lokalni tim Tuzla,  obilježili su  Medunarodni dan srednjoškolaca u našem gradu,  pod sloganom „ I kopija vrijedi“. Cilj  je da se javno mnijenje potakne na ‘razmišljanje o glasu srednjoškolaca’, kao podlozi za daljnje aktivnosti koje će omogućiti poboljšanje njihovog statusa u društvu.

Vijece ucenika nase skole , u prostorijama nase skole odrzalo je prezentaciju na temu "Odliv mozgova".

Ovim primjerom i samoincijativnim postupkom upućenim prema organima vlasti želimo odgovor na pitanje „Zašto je bosanskohercegovačkim srednjoškolcima uskraćena prilika upisa na više visokoškolskih ustanova?„

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 21 Novembar 2016 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 11 - 20 od 40
RocketTheme Joomla Templates                                    Copyright © 2011 - Mješovita srednja škola Tuzla - by MicroTech Tuzla