Obrazac za prijavu

A blog of all section with no images
Međunarodni Dan Djeteta PDF Ispis E-mail
Urednik   
Utorak, 22 Novembar 2016

Generalna skupština UN – a, 20. novembra 1989. god. usvojila je Konvenciju o pravima djeteta i od tada u cijelom svijetu, 20.11.  se obilježava Međunarodnim danom dječijih prava. Njime se želi skrenuti pažnja na poštivanje prava maloljetnika kao i zaštita istih od zloupotrebe, nasilja i drugih oblika diskriminacije. Vijeće učenika naše škole je izradom panoa na temu „Prava i obaveze djeteta“ obilježilo 20. novembar i na taj način doprinijelo osviještavanju šire javnosti o pravima koje svako dijete ima. Aktivnostima se pridružio i prof. demokratije, Kadir Kljajić, koji je ČOZ organizovao u vidu panel diskusije na temu „Bolje razumijevanje i prihvaćanje sve djece“ Urađeni panoi su ukrasili hodnike naše škole i podsjećaju sve goste i prisutne  u školi na poštivanje dječijih prava.

 

 
Svjetski Dan Nepusaca PDF Ispis E-mail
Urednik   
Ponedjeljak, 21 Novembar 2016

17.11.2016. godine , ekoloska sekcija u nasoj skoli obiljezila je Svjetski Dan Nepusaca. U holu skole postavljen je pano na kojem su ucenici mogli da vide koliko je ustvari duhan (duhanske preradjevine) za zdravlje.

Dokazano je da duhan i njegovo aktivno ili pasivno udisanje u pluca cini drugi glavni uzrok umiranja u svijetu. Smatra se da ce pola od onih koji su danas redoviti pusaci vjerovatno zbog njega i umrijeti od posljedicnih bolesti uzrokovanih udisanjem dima iz okoline takozvanog "pasivnog pusenja".

Pedesetak sastojaka duhanskog dima dokazano je da imaju kancerogeno svojstva:

Izdvajamo samo neke tvari iz katrana: policiklicki aromatski ugljikovodici, uretan , polonij, naftilamin, vinilhlorid, itd.

Danasnjim danom obiljezavamo dan kada bi trebali osvijestiti svoje tijelo i duh i odluciti zastiti sebe, svoje zdravlje i zdravlje ostalih. Narocito je bitno biti uzor i dobar primjer mladima u osvjestavanju iznimno lose navike koja moze odvesti u preranu smrt.

  

Zadnja Promjena ( Srijeda, 15 Februar 2017 )
 
Dan Srednjoskolaca 17.11.2016. PDF Ispis E-mail
Urednik   
Ponedjeljak, 21 Novembar 2016

Mreža Vijeća učenika TK  i Asocijacija srednjoškolaca lokalni tim Tuzla,  obilježili su  Medunarodni dan srednjoškolaca u našem gradu,  pod sloganom „ I kopija vrijedi“. Cilj  je da se javno mnijenje potakne na ‘razmišljanje o glasu srednjoškolaca’, kao podlozi za daljnje aktivnosti koje će omogućiti poboljšanje njihovog statusa u društvu.

Vijece ucenika nase skole , u prostorijama nase skole odrzalo je prezentaciju na temu "Odliv mozgova".

Ovim primjerom i samoincijativnim postupkom upućenim prema organima vlasti želimo odgovor na pitanje „Zašto je bosanskohercegovačkim srednjoškolcima uskraćena prilika upisa na više visokoškolskih ustanova?„

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 21 Novembar 2016 )
Opširnije...
 
Obilježeno 108 godina postojanja Mješovite srednje škole Tuzla PDF Ispis E-mail
Urednik   
Ponedjeljak, 21 Novembar 2016

16. novembra 2016. godine Mješovita srednja škola Tuzla je proslavila svoj 108. rođendan. Tim povodom u prostorijama škole upriličena je svečana priredbana kojoj su učenici pokazali svoju kreativnost i predstavli sekcije koje djeluju u školi. Pozdravnim riječima direktorice koja je u svom obraćanju, između ostalog, opisala rad i razvoj škole kroz sve periode njenog postojanja, počeo je bogat kulturno-umjetnički program.

Izložbom likovnih i prezentacijom svojih literarnih radova učenici su uveličali samu svečanost. Veterinarski, tekstilni i kozmetički tehničari su svoja znanja, vještine i kreativnost u radu predstavili putem izložbenih primjeraka, dok su frizeri revijom frizura predstavili najnovije trendove.

Opširnije...
 
Mreža vijeća učenika BD, TK i PŽ (mreVUD, mreVUK TK i mreVUŽ) PDF Ispis E-mail
Urednik   
Ponedjeljak, 14 Novembar 2016

Mreža vijeća učenika BD, TK i PŽ (mreVUD, mreVUK TK i mreVUŽ) je u hotelu „Orion“ u Srebreniku održala trodnevni trening za predsjednike vijeća učenika čije cilj bio povezivanje,razmjena ideja, diskusija o problemima koji su zajednički srednjoškolcima kantona, te razmjena iskustava dobre prakse u radu vijeća učenika sa prostora BD, TK i PŽ.
Učesnici su imali priliku da se prvi dan treninga druže i razgovaraju o zajedničkim ciljevima te problemima u svojoj školi, ali i da dijele pozitivne priče iz svojih škola. Glavna tema razgovora je bila motivacija srednjoškolaca za rad u svojim lokalnim zajednicama.
Također u sklopu ovog trodnevnog treninga lideri svih srednjih škola sa područja BD, TK i PŽ su birali svoje rukovodstvo, planirali svoje godišnje aktivnosti i diskutovali o tome kako da pokrenu i motivišu učenike svojih škola da budu što aktivniji i da pokreću pozitivne promjene u svom društvu.
Predsjednici vijeća učenika, koji predstavljaju sve srednjoškolce BD, TK i PŽ , su složni u tome da mijenjanjem svijesti srednjoškolaca i njihovim motivisanjem da budu promjena koju žele da vide u društvu, čine dobro našoj zajednici i stvaraju uslove za poboljšanje svoje budućnosti, ali i generacija koje dolaze.
Trening je organizovan u sklopu projekta „Razvoj Mreža savjeta/vijeća učenika“ koji realizuju Omladinski Komunikativni Centar i Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj iz Banja Luke.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 28 Novembar 2016 )
Opširnije...
 
VANNASTAVNE AKTIVNOSTI - SEKCIJE U ŠKOLI PDF Ispis E-mail
Urednik   
Srijeda, 09 Novembar 2016

VANNASTAVNE AKTIVNOSTI – SEKCIJE U ŠKOLI

 

 

Red.br.

 

Sekcija

 

 

Voditelj

1.

Crveni krst – križ

Bakalović Aida

2.

Ekološka sekcija

Hatić Hava

3.

Moda i dizajn

Hasanbegović Adila

4.

Ljepota i zdravlje

Đurić Hajrija

5.

Mladi frizeri za muškarce

Spahić Ševala

6.

Mladi frizeri za žene

Babajić Zekira

7.

Novinarska

Selimović Zijah

8.

Bibliotekarska

Kadić Sadeta

9.

Literarna sekcija

Stahov Biljana

10.

Informatička

Skalonić Vera

11.

Ljubimac u kući

Zakomac Tamara

12.

Prevencije bolesti ovisnosti

Dr. Zehri Almedina

13.

Pčelarstvo

Ćasurović Asim

14.

Sportska sekcija-fudbal

Suljetović Mirsad

15.

Sportska sekcija-atletika

Suljetović Mirsad

16.

Folklorna sekcija

Sijerčić Aida

17.

Debatna  sekcija

Onodi Ljiljana

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 12 Decembar 2016 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 11 - 20 od 37
RocketTheme Joomla Templates                                    Copyright © 2011 - Mješovita srednja škola Tuzla - by MicroTech Tuzla