Obrazac za prijavu

Mješovita srednja škola Tuzla slavi 100 godina postojanja PDF Ispis E-mail
Administrator   
Petak, 07 Novembar 2008

Javna ustanova Mješovita srednja škola u Tuzli ove godine slavi stotu godišnjicu postojanja. Škola je počela sa radom 1908. godine. Kroz dugu istoriju postojanja, uspješnog i neprekidnog rada, Mješovita srednja škola obrazovala je učenike za čak 60 zanimanja.

Nastavljajući svoju stogodišnju tradiciju, u Mješovitoj srednjoj školi danas se školuje preko 500 učenika, različitih usmjerenja i zanimanja. Tokom duge istorije postojanja škola je više puta mijenjala naziv i sjedište, te danas dijeli prostor sa tuzlanskom Srednjom hemijskom školom. Mješovita srednja škola treća je škola po starosti na području općine Tuzla. Tačno prije sto godina bilježe se korijeni ove škole, kada je formiran Šegrtski zanatski tečaj sa oko 50 polaznika.

Škola i danas obrazuje učenike za različita zanimanja kao što su krojač, frizer i pekar. Od 1998. godine škola je uključena u reformu obrazovanja i jedan je od lidera obrazovanja po VET programu EU. Pored redovne nastave, učenici škole aktivni su i u vannastavnim aktivnostima kroz brojne sekcije kao što su folklorna, dramska, recitatorska, likovna, plesna. Učenici škole osvojili su brojne diplome i zahvalnice na općinskim, kantonalnim i federalnim takmičenjima. Već godinama, Mješovita srednja škola je u vrednovanju srednjih i tehničkih škola na području Tuzlanskog kantona rangirana je među pet najboljih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnja Promjena ( Petak, 05 Juni 2015 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates                                    Copyright © 2011 - Mješovita srednja škola Tuzla - by MicroTech Tuzla