Obrazac za prijavu

Kozmeticki tehnicar PDF Ispis E-mail
Urednik   
Srijeda, 22 April 2015

 


 

 

Kada se sretnemo sa drugim ljudima, prvo što primjetimo je lice i da li je koža njegovana. „Izgledaš predivno“ je kompliment koji svako od nas voli čuti. No ipak, lijep izgled nije samo stvar prirode, već naš način života u velikoj mjeri utiče na to kako izgledamo.

 

 


 

 

Njegujući svoju ljepotu od davnina, čovjek je razvio razne načine za očuvanje i njegovanje ljepote lica, ruku, tijela, kože... Ako volite da njegujete ljepotu sebe i drugih, naša škola vam nudi adekvatan program za profesionalni razvoj, a to je smjer KOZMETIČKI TEHNIČAR.

 

 

 

 

Kozmetički tehničari pomažu ljudima da postignu i očuvaju zdrav i lijep izgled. Oni njeguju kožu, nastoje da isprave nesavršenosti lica i tijela. Kozmetičari rade u kozmetičkim salonima, a njihovi poslovi obuhvataju: njegovanje kože lica i tijela, šminkanje, korektivno šminkanje, depilacija i epilacija, manikir i nadogadnja noktiju, pedikir, masaža lica i tijela, uklanjanje celulita, pigmentnih nepravilnosti kože itd.

 

 

 

Zanimanje kozmetičkog tehničara


Kozmetički tehničari vrše intervencije kada se klijenti žele uljepšati za posebne prilike (mature, vjenčanja, promocije), kada žele ispraviti nedostatke na licu i tijelu, kada žele vizuelno promijeniti izgled (npr. ozljede lica nakon nesreće), kada se žele opustiti, relaksirati (uz primjenu masaže i aromaterapije).

 

 

 

Kozmetičari također nalaze svoje mjesto u filmskoj, TV i pozorišnoj produkciji i fotografskim studijima. Klijenti se na kozmetički tretman javljaju i kada žele odstraniti ili smanjiti celulit, korigovati prekomjernu težinu, izvršiti manikir ili pedikir (uređivanje noktiju), ukloniti suvišne dlačice itd.

 

 


 

 Kozmetičari se mogu zaposliti i raditi:

 

  • u kozmetičkim salonima
  • u wellness i spa centrima,
  • u rekreativnim centrima i banjskim lječilištima,
  •  u parfimerijama i prodavnicama kozmetičkih preparata
  •  u savjetodavnim programima (za časopise, TV, modne agencije)
  •  u maloprodaji i veleprodaji kozmetike,
  • kao organizatori edukacijskih tečajeva (za adolescente, modele / manekenke…)
  •  kao šminkeri (pozorište, TV, u svijetu mode)

 

 

 

Odabirom naše škole imaćete priliku da se pored teorijsko-stručnog i opšteg obrazovanja osposobite za praktičan rad. U okviru praktičnog rada  učenici se osposobljavaju za rad slijedećih tretmana:

 

-          šminkanje,

-          nadogradnja noktiju,

-          masaža,

-          pedikir i manikir,

-          čišćenje lica,

-          njega tijela,

-          korištenje aparata u kozmetologiji itd.

 

                    
 
 

Pored toga, obrazujući se u našoj školi:

- nastavu pratite po programu Europske unije  - EU VET, koji posebnu pažnju stavlja na sticanje vještina. Osim toga, naša diploma je važeća širom Europske unije!

- otvarate sebi priliku da znanja stičete u školi čija je obrazovna tradicija starija od 100 godina (postojimo još od 1908. godine i najstarija smo škola na Tuzlanskom kantonu koja se bavi stručnim osposobljavanjem kadrova različitih profila)

- učite uz profesore koji stalno rade na uvođenju inovacija u nastavi i pružaju vam priliku za razvoj ideja i kreativnosti!

 

 

 

 

DOBRODOŠLI !

 


 

 

 

 

 

Zadnja Promjena ( Petak, 24 April 2015 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates                                    Copyright © 2011 - Mješovita srednja škola Tuzla - by MicroTech Tuzla