Obrazac za prijavu

Mreža vijeća učenika BD, TK i PŽ (mreVUD, mreVUK TK i mreVUŽ) PDF Ispis E-mail
Urednik   
Ponedjeljak, 14 Novembar 2016

Mreža vijeća učenika BD, TK i PŽ (mreVUD, mreVUK TK i mreVUŽ) je u hotelu „Orion“ u Srebreniku održala trodnevni trening za predsjednike vijeća učenika čije cilj bio povezivanje,razmjena ideja, diskusija o problemima koji su zajednički srednjoškolcima kantona, te razmjena iskustava dobre prakse u radu vijeća učenika sa prostora BD, TK i PŽ.
Učesnici su imali priliku da se prvi dan treninga druže i razgovaraju o zajedničkim ciljevima te problemima u svojoj školi, ali i da dijele pozitivne priče iz svojih škola. Glavna tema razgovora je bila motivacija srednjoškolaca za rad u svojim lokalnim zajednicama.
Također u sklopu ovog trodnevnog treninga lideri svih srednjih škola sa područja BD, TK i PŽ su birali svoje rukovodstvo, planirali svoje godišnje aktivnosti i diskutovali o tome kako da pokrenu i motivišu učenike svojih škola da budu što aktivniji i da pokreću pozitivne promjene u svom društvu.
Predsjednici vijeća učenika, koji predstavljaju sve srednjoškolce BD, TK i PŽ , su složni u tome da mijenjanjem svijesti srednjoškolaca i njihovim motivisanjem da budu promjena koju žele da vide u društvu, čine dobro našoj zajednici i stvaraju uslove za poboljšanje svoje budućnosti, ali i generacija koje dolaze.
Trening je organizovan u sklopu projekta „Razvoj Mreža savjeta/vijeća učenika“ koji realizuju Omladinski Komunikativni Centar i Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj iz Banja Luke.

 

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 28 Novembar 2016 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates                                    Copyright © 2011 - Mješovita srednja škola Tuzla - by MicroTech Tuzla