Obrazac za prijavu

Učenici Mješovite srednje škole iz Tuzle obilježili međunarodni Dan volontera (05.12)
Urednik   
Srijeda, 19 Mart 2014

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 17. decembra 1985. godine Međunarodni dan volontera koji se od tada obilježava svakog 05. decembra u godini. Učenici Mješovite srednje škole iz Tuzle vrijedni su volonteri svakog decembra. Međutim, odazivaju se dobrovoljnim akcijama i tokom cijele godine – volonterizam je dio njihove svakodnevnice. Jedna od učenica volontera kaže: ''Kada volontiram osjećam se sretno i bogato. Iskreni osmijeh i zahvalnost na licu ljudi kojima pomažemo ne može se platiti novcem.''

 

        

Zadnja Promjena ( Srijeda, 14 Maj 2014 )
Opširnije...
 
Zauzmi stav, reci stop nasilju!
Urednik   
Srijeda, 19 Mart 2014

Povodom obilježavanja Dana srednjoškolaca, u Mješovitoj srednjoj školi Tuzla upriličen je niz aktivnosti vezanih za temu međuvršnjačkog nasilja.

mjesovita_srednja_skola_tl01
Vijeće učenika Mješovite srednje škole, pod vodstvom profesorica Nadire Puškar Mustafić i Amre Mustačević, oglasilo se i poručilo: “Profesori, menadžment i učenici Mješovite srednje škole Tuzla nisu samo šokirani nego su i tužni zbog nasilja koje su počinile učenice koje su pohađale našu školu. Naša škola bila je oduvijek mjesto prijateljstva, sigurnosti i dobrih rezultata u učenju. Želimo da je tako i dalje doživljavate.”

 

Opširnije...
 
Dan dječije radosti u Mješovitoj srednjoj školi Tuzla
Urednik   
Srijeda, 19 Mart 2014
U Mješovitoj srednjoj školi Tuzla upriličena novogodišnja zabava koji je organizovalo i (uz pomoć profesorica Nadire Puškar Mustafić, Amre Mustačević i pedagogice Amre Bešlagić) realizovalo Vijeće učenika škole.

Tuzlarije

Bilo je veoma veselo. Voditelji, Amna Demirović i Emir Šeherac, bili su u novogodišnjim ulogama Romea i Julije, pa je romantični Romeo zapjevao za Juliju i za publiku. Osim Romea zapjevao je i Šaban Mandalović u muzičkoj pratnji harmonike-Emira Nakičevića. Šaban je do suza nasmijao publiku duhovitom imitacijom Hanke Paldum. Još je jedna djevojka zapjevala. Džemila Šahbazović prvo je nasmijala publiku imitacijom Zorice Brunclik, a zatim je sve i oduševila svojim prelijepim glasom izvevši prekrasan duet sa Emirom Šehercom.

Tuzlarije

Nije nedostajalo ni plesa. Melisa Činić, izvela je viruozni hip-hop solo koji je sve ostavio bez daha. Igrao se i folklor, učenici Elmina Karić, Elmedina Šljivić, Emina Hadžić, Semir Burek, Jasmina Merdžanović, Amra Malohodžić, Bahira Ikanović, Mirzela Čikarić, Merima Hukić pokazale su kroz folklornu igru "Bosne" svu ljepotu bosanske narodne tradicije.
Zadnja Promjena ( Srijeda, 19 Mart 2014 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 33 - 36 od 36
RocketTheme Joomla Templates                                    Copyright © 2011 - Mješovita srednja škola Tuzla - by MicroTech Tuzla