Obrazac za prijavu

Izvjestaj o javnom nastupu (Djecja Nedjelja)
Urednik   
Utorak, 18 Oktobar 2016

,,Djecja nedjelja" je i ove godine tradicionalno obiljezena prve nedjelje u mjesecu oktobru zahvaljujuci Ministarstvu za rad , socijalnu politiku i povratak u suradnji sa ustanovama i udruzenjima koja se bave drustvenom brigom o djeci , medju kojima je ucesce uzelo i Udruzenje Gradjana ,,Majke hendikepirane djece" TK-a Tuzla.

Povodom toga Udruzenju gradjana majke hendikepirane djece dana 03.10.2016 god. odrzana je 5.manifestacija "Pruzi mi ruku". U saradnji sa udruzenjem kao i svake godine JU Mjesovita Srednja skola odrzala je cjelodnevno druzenje sa djecom i mladima sa smetnjama u razvoju.

Tom prilikom ucenici kozmeticke i frizerske struke sa prof. Larisom Sufi podrzali su ovu manifestaciju kroz razne aktivnosti: masaze lica, lakiranje noktiju , pravljenje frizura.

Divno je bilo druziti se sa clanovima ovog udruzenja , ulijevajuci im tracak nake u bolju buducnost , kako bi sto bezbolnije docekali sutra , zbog cega smo posebno sretni i pocasceni.

Zadnja Promjena ( Utorak, 18 Oktobar 2016 )
 
Izvjestaj o javnom nastupu (Sajam malog biznisa Tuzla-Sambit)
Urednik   
Utorak, 18 Oktobar 2016

Na Trgu Slobode upriliceno je otvaranje Sajma malog biznisa Tuzla-SAMBIT koji je trajao od 27.09-01.10.2016 god. a na kojem je ucestvovala i JU Mjesovita srednja skola Tuzla.

Sajam SAMBIT je prilika da se putem neformalnih oblika obrazovanja , znanje i poslovne vjestine prenesu na sto veci broj zainteresovanih ucenika , koji svoj buduci posao vide u pokretanju samostalnog biznisa, te da se afermisu ucenici za upis u srednje strucne skole (deficitarna zanimanja). Upisivanjem strucnih skola ucenici sebi stvaraju preduslov za buduce zaposlenje.

U tu svrhu odrzana je i ,,Radionica na otvorenom" koju je vodila prof.Larisa Sufi spec. kozmetolog i ucenici drugog razreda kozmetickih tehnicara: Adela Basic , Anela Jahic , Amina Polic i Zerina Bradaric.

Na sajmu je osim radionica bio i organizovan izlagacki dio. Obrtnici su prezentirali svoje proizvode i preradjevine od voca , povrca , meda , zatim razne rukotvorine , te ostale tipicne proizvode.

 

Zadnja Promjena ( Srijeda, 26 Oktobar 2016 )
Opširnije...
 
Fitness dan
Urednik   
Srijeda, 21 Septembar 2016

Pokret za radost – Fitnes dan održan je u cetvrtak u TTC Telex-u od 10 sati.

Radi se o projektu koji je nastao kao poseban rezultat uspješnog javno-privatnog partnerstva Grada Tuzla, RSD Sloboda i Coca-Cole HBC B-H Sarajevo kao i brojnih drugih institucija, organizacija civilnog društva i kompanija ujedinjenih, a s ciljem jačanja i razvoja lokalnih sredina kroz aktivnosti koje pozitivno utiču na kvalitet života.

Ovaj događaj je pokrenut s ciljem da potakne kretanje i rekreacije, zbog toga su kao dio ovog događaja organizovane radionice za ples, programi vježbanja, i drugi zabavni sadržaji koji su bili tokom ovog jednodnevnog druženja.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 21 Septembar 2016 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 9 - 12 od 24
RocketTheme Joomla Templates                                    Copyright © 2011 - Mješovita srednja škola Tuzla - by MicroTech Tuzla